5 March 2024

Invitație Webinar 6: Sărăcie energetică. Planificare urbană durabilă pentru autonomie energetică

Șirul de webinarii de consolidare a capacităților se va încheia luna aceasta, cu un eveniment inspirațional, care aduce în prim plan eforturile remarcabile ale municipalității Bydgoszcz în vederea atingerii autosuficienței energetice. Organizat în cadrul proiectului EUKI Ready4NetZero pe data de 12.03.2024, webinarul va explora realizările orașului în materie de producție și eficiență energetică.
27 February 2024

Concluzii Webinar 5: “Conștientizarea Neutralității Climatice, cheia implicării societății într-un Viitor Sustenabil”

În data de 20 februarie 2024, Asociația “Orașe Energie în România”/ OER a organizat un webinar ce a avut ca subiect comunicarea eficientă în vederea implicării societății în efortul comun de acțiune climatică. Webinarul, organizat în contextul proiectului Ready4NetZero, a avut peste 50 de participanți din cele 5 țări partenere în proiect.
7 February 2024

Invitație Webinar 5: Neutralitatea Climatică? Conștientizarea, cheia implicării societății într-un Viitor Sustenabil

În luna februarie va avea loc cel de-al cincilea webinar din seria de seminarii de consolidare a capacităților, organizat în cadrul proiectului EUKI Ready4NetZero și se va focusa pe implicarea societății civile în activități pro-climă.
5 February 2024

Concluzii Webinar 4: Sisteme energetice inovatoare – Modelul Rhein-Hunsrück-Kreis

Aproape 60 de participanți au fost interesați de cel de-al patrulea webinar, organizat în cadrul proiectului Ready4NetZero, în data de 30 ianuarie 2024. Aceștia au putut afla mai multe despre parcursul regiunii Rhein-Hunsrück-Kreis, devenită un punct de referință în domeniul protecției climei și inovării energetice.
16 January 2024

Invitație Webinar 4: Sisteme energetice inovatoare – Modelul Rhein-Hunsrück-Kreis

Asociația “Orașe Energie în România”/ OER vă invită la Webinar-ul on-line #4, “Sisteme energetice inovatoare: Modelul Rhein-Hunsrück-Kreis”, organizat în cadrul proiectului EUKI Ready4NetZero, pe data de 30.01.2024, între orele 11:00-12:30. Dezbaterile vor avea loc în limba engleză, cu traducere simultană în limbile croată, maghiară, poloneză și română.
20 December 2023

NECPlatform: Dialogul face parte integrantă din planurile naționale privind energia și clima

Deși unele țări din UE au întârziat cu prezentarea proiectelor de Planuri Naționale privind Energia și Clima, este esențial ca acestea să se angajeze într-un dialog cu autoritățile locale, susțin diverși autori de la Energy Cities și Institute for European Energy and Climate Policy (IEECP).
15 December 2023

Workshop MENERGERS: Descifrarea Managementului Energetic Municipal: România vs. Bulgaria – Identificarea similarităților și diferențelor

Cu ocazia unui atelier de lucru organizat la Sofia, în perioada 5-6 decembrie 2023, echipa OER a lucrat împreună pe parcursul a două zile cu partenerii din proiect pentru a identifica similaritățile și diferențele Managementului Energetic Municipal din cele două țări, Bulgaria și România. Evenimentul organizat în cadrul proiectului EUKI MENERGERS, și-a propus ca prin schimbul de opinii și experiențe la nivel național și local, să contribuie la co-crearea de soluții inovatoare.
14 December 2023

Invitație Webinar 3: Cum putem implica cetățenii pentru Neutralitate Climatică

Cel de-al treilea webinar Ready4NetZero, parte a unei serii de consolidare a capacităților, va fi organizat pe data de 9 ianuarie 2024, de către Asociația “Orașe Energie în România”/ OER, în intervalul 11:00-12:30. Dezbaterile vor avea loc în limba engleză, cu traducere simultană în limbile croată, maghiară, poloneză și română.