Hilton Garden Inn, București

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2022

22 NOIEMBRIE 2022


Conferința Anuală OER a avut loc în data 22/11/2022 la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, în cadrul căreia s-au discutat subiecte de interes pentru Autoritățile Locale:

 • Convenția Primarilor, politici Energetice și Climatice
 • Proiectarea, realizarea și exploatarea construcțiilor pentru Grădinițe, Școli și Licee
 • Implementarea conceptului de „Școli Verzi”
 • Dezvoltarea Planurilor de Adaptare la Schimbările Climatice
 • Corelarea Planurilor Locale Energetice cu țintele naționale și oportunitățile de finanțare
 • Legislația specifică Prosumatorilor, elemente specifice Administrației Publice Locale
 • Posibilitatea producerii de biometan pe plan local
 • Sisteme de ventilare cu recuperare de căldură.

2020 a fost un an dificil, greu de imaginat, dar care a dovedit că avem flexibilitate și resurse pentru a ne adapta, pentru a trăi altfel decât eram obișnuiți, pentru a lua decizii radicale în sprijinul societății.

În ediția 2021 a Conferinței Anuale, participanții au discutat despre:

 • Susținerea și accelerarea tranziției energetice & ecologice
 • Angajarea cetățenilor în efortul comun pentru un viitor sustenabil
 • Pași de urmat pentru redresare, reziliență și neutralitate climatică.

 

HOTEL BELVEDERE, Brașov

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2019

11-12 APRILIE 2019


Conferința Anuală OER, ediția 2019, a avut loc în data de 11 aprilie, la Hotel Belvedere, Brașov. Evenimentul a adus în prim plan rolul crucial al autorităților locale în tranziția către o societate cu emisii scăzute de carbon. De asemenea, dezbaterile din cadrul conferinței au vizat rezultatele obținute în procesul de implementare PAED 2020 și perspectiva PACED 2030, noi ținte & noi provocări privind adaptarea la schimbările climatice.


Descărcă agendă

Grand Hotel Balvanyos, Covasna

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2018

19-20 APRILIE 2018


ROLUL AUTORITĂȚILOR LOCALE ÎN ATINGEREA ȚINTELOR NAȚIONALE 2020 și 2030 PRIVIND ENERGIA ȘI CLIMA

Asociația „Orașe Energie în România” a aniversat 23 de ani de activitate în cadrul Conferinței Anuale OER în perioada 19-20 aprilie 2018, la “Grand Hotel Balvanyos”, județul Covasna.


Descărcă agendă

HOTEL KOLPING, Brașov

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2017

06-07 APRILIE 2017


Asociația „Orașe Energie România” a organizat Conferința Anuală și Adunarea Generală OER 2017, în perioada 06-07 aprilie, în cadrul unuia dintre primele hoteluri din România angajate să atingă standardul de Hotel aproape Zero Energie – Hotel Kolping Brașov


Descărcă agendă

Hotel Cubix, Brașov

Workshop „Orașe Energie România”

23 NOIEMBRIE 2016


„Sistemele de încălzire centralizată, prezent și viitor”

Asociația „Orașe Energie România”, în colaborare cu Biroul Convenției Primarilor de la Bruxelles, a organizat un workshop dedicat noilor angajamente ale Convenției Primarilor privind reducerea emisiilor de CO2 cu minimum 40% până în anul 2030 și adoptarea unei abordări integrate în ceea ce privește atenuarea efectelor schimbărilor climatice și adaptarea la acestea. Alături de semnatarii Convenției care doresc să-și extindă spre orizontul 2030 angajamentele asumate, semnatarii suspendați au avut oportunitatea să afle ce acțiuni trebuie să întreprindă pentru a redeveni membri activi.


Descărcă agendă

Grand Hotel Balvanyos, Covasna

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2016

21-22 APRILIE 2016


Rolul guvernanței locale în procesul de Tranziție Eergetică

Conferința Anuală OER s-a derulat în perioada 21-22 aprilie, în incinta unuia dintre primele hoteluri din România angajate în demersul de a atinge standardul de „Hotel aproape Zero Energie” – Grand Hotel Balvanyos (www.balvanyosresort.ro).

Având în vedere tema Conferinței Anuale OER, la eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ai Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, ai municipalităților din Asociația OER, precum și specialiști în domeniul construcțiilor.


Descărcă agendă

Primăria Brașov

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2015

22-24 APRILIE 2015


„ORAŞUL MEU: ENERGIE ŞI MOBILITATE PENTRU SUSTENABILITATE“

Asociaţia „Oraşe Energie România” a celebrat 20 de ani de activitate în cadrul Conferinţei Anuale OER, desfăşurată sub egida „ORAŞUL MEU: ENERGIE ŞI MOBILITATE PENTRU SUSTENABILITATE”. La acest eveniment au fost invitaţi cei 34 de membri ai Asociaţiei OER, agenţii locale şi regionale de management energetic, specialişti în probleme de Mobilitate Urbană, Eficienţă Energetică şi Clădiri aproape Zero Energie.


Descărcă agendă

Primăria Brașov

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2014

10-11 APRILIE 2014


În cadrul evenimentului, a avut loc şi prima Conferinţa Naţională ENDURANCE (Reţeaua Planificării Mobilităţii Urbane Durabile), reţea constituită de Asociaţia OER prin proiectul european ENDURANCE (www.epomm.eu/endurance), finanţat prin programul Intelligent Energy Europe.


Descărcă prezentări

Primăria Brașov

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2013

19-20 septembrie 2013


Sub egida Conferinţei Anuale OER, echipa OER a organizat cea de-a IV-a întâlnire naţională a Clubului Primarilor. Asociaţia OER este Structură de Suport a Convenţiei Primarilor, sprijinind eforturile semnatarilor şi oferind asistenţă strategică şi tehnică. În acest context, prin intermediul proiectului european „NET-COM – Activităţi în reţea pentru Convenţia Primarilor” (www.networkingcovenantofmayors.eu), OER a creat şi coordonează Clubul Convenţiei în România, în vederea dezvoltării acestei iniţiative pe plan local şi naţional.


Hotel ARO, Brașov

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2012

14-16 martie 2012


Tema Conferinței Anuale OER 2012 a fost Clubul Primarilor. OER – Asociaţia „Oraşe Energie România” este una dintre cele 3 structuri de suport ale Convenţiei din România şi sprijină eforturile a 20 de semnatari. Pentru stimularea dezvoltării iniţiativei „Convenţia Primarilor” în România, OER face parte din consorţiul proiectului IEE „NET-COM” – Activități în rețea pentru Convenția Primarilor, alături de alţi 11 parteneri europeni. În cadrul acestui proiect pentru a crea și disemina o viziune comună și pentru a dezvolta priorități comune de acțiune în ceea ce privește descentralizarea energetică și coeziunea teritorială OER lansează „Platforma Naţională de Dialog a Convenţiei Primarilor din România”.


Hotel Esprit, Brașov

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2011

02-03 IUNIE 2011


„Planificare Energetică Locală“

Evenimentul concentrează dezbateri şi discuţii privind: evoluţia şi creşterea importanţei reţelei prin activităţile şi rezultatele membrilor, experienţa oraşelor care deţin planificări energetice pe termen mediu şi lung, un nou proiect câştigat în cadrul programului Intelligent Energy Europe.

 
Descărcaţi:


Cheile Grădiştei

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2010

22-23 aprilie 2010


3×20: Autorităţile locale sunt pregătite să acţioneze?

Evenimentul concentrează dezbateri şi discuţii privind: experienţa oraşelor pilot în proiectul MODEL, bune practici ale autorităţilor locale, Convenţia Primarilor, SEAP – Planul de Acţiuni pentru Energie Durabilă, noi oportunităţi de finanţare prin programul Intelligent Energy Europe.

Descărcaţi – Invitaţie (format pdf) şi Agendă (format pdf)
Descărcaţi – Raport de activitate OER (format pdf)


Hotel Rina Vista, Poiana Braşov

Conferinţa Anuală Oraşe Energie România 2009

27-28 AUGUST 2009


„Locul Energiei pe Agenda Locală“

Conferinţa anuală se concentrează asupra mijloacelor disponibile autorităţilor locale de a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă la nivel local şi european, precum şi asupra iniţiativei  Convenţia Primarilor”.
 
Descărcaţi – Invitaţie şi Agendă (format pdf)
Descărcaţi – Raport de eveniment (format pdf)